Valkenburg biedt kansen voor klimaatneutraal wonen

Nederland heeft dringend meer woningen nodig. Woningen die met het oog op de toekomst duurzamer zijn.  Vijf partijen hebben een intentieverklaring ondertekend, die kansen biedt voor klimaatneutraal leven en wonen in de toekomst.

Kansen voor duurzaamheid
De intentieverklaring betreft en nieuwe woonwijk, die gebouwd wordt op voormalig vliegveld Valkenburg in Zuid-Holland. Gemeente Katwijk, het Rijksvastgoedbedrijf en Bouwfonds Property Development (BPD), drinkwaterbedrijf Dunea en Hoogheemraadschap van Rijnland, zien allemaal een kans voor duurzaamheid en energietransitie. De waterbedrijven zijn nauw betrokken bij de duurzame plannen voor deze wijk.

Slimmer watergebruik
D
e waterbedrijven Dunea en Rijnland komen met een concrete oplossing voor het slimmer gebruiken van water. Hierdoor worden de woningen zowel verwarmd door een warmtenet, dat ook zorgt voor koel, betrouwbaar drinkwater. Daarnaast wordt afvalwater op zo’n manier gescheiden dat het deels lokaal gezuiverd wordt en voor een ander deel een bron is voor grondstoffen en energie. Bestuurders vertellen in het filmpje waarom dit zo belangrijk is.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin